30. maaliskuuta 2014

Leikkihuoneen uusi asukas




Söpö 60- luvun lipasto on löytynyt Tori.fi:stä. Ostohetkellä ajattelin sijoittavani sen olohuoneeseen muiden tiikkisten huonekalujen seuraksi mutta tämänhetkinen tilanne ei sitä sallinut. Myönnetään... Ostan usein tavaroita (näköjään jopa huonekaluja!) tunnepohjaisesti välillä ilman pienintäkään hajua mihin tavara päätyy kodissamme. Tällä kertaa mustan ja tiikin yhdistelmä sekä messinkiset lankavetimet veivät mukanaan...


Lasten leikkihuone saikin kaipaamaansa piristystä tästä pikku lipastosta. Tyttäremme otti lipaston heti omakseen ja sijoitti liukuovien taakse omat aarteensa. Sitä ei kuulemma enää olohuoneeseen siirretä.  







Lipaston ympärille sijoittui lopulta muutama muukin paikkaansa etsinyt asia...





Voiko olutjuliste olla lastenhuoneessa? No nyt on. Värejänsä ja kuvansa puolesta Carlsbergin tehtaalta, Köpenhaminasta tuotu matkamuisto sopi leikkihuoneen seinälle. Taulun alle löysivät samalla paikkansa Arne Jacobsenin suunnittelemat Desing Letters- puukirjaimet. Lasten nimikirjaimet hankittiin hiljattain Tiirinkosken Tehtaalta. Jouluinen huonekuusikin vielä sinnittelee kuvioissa mukana ja muodostaa vihreän parin taulun värimaailman kanssa.





26. maaliskuuta 2014

Keittiössä

Tämä kuva on otettu muutama päivä sitten. Halusin ikuistaa harvinaisen hetken, kun keittiössämme on siistiä.  Tämä taas johtui siitä, että lapset olivat hoidossa. Meillä keittiö ja olohuone ovat samaa tilaa, minkä vuoksi nautin suunnattomasti niistä hetkistä, kun keittiön tasot eivät ole täynnä astioita ja kaikkea mahdollista tavaraa mitä niille nyt päivän mittaan tuppaa kertymään. 




Kun ostimme asuntomme kuusi vuotta sitten, saimme vielä vaikuttaa materiaaleihin. Keittiöön tehdyt valinnat miellyttävät onneksi vieläkin. Valkoinen väri oli turvallinen valinta ja se toistuu niin ovissa, tasossa kuin seinän ja lattian laatoissa. Ovet ja taso ovat korkeakiiltoista laminaattia. Nyt valitsisin   varmaankin  mattavalkoisen, mutta korkeakiiltoinen pinta on kyllä ollut helppo pitää puhtaana. Saarrekkeen taso on mustaa kiveä. Tämä oli toiveena, jotta tasolle on mahdollista laskea kattilat, pellit, ym. kuumat astiat.











Kehystetty teksti kuvaa keittiössämme normaalisti vallitsevaa tilannetta...

22. maaliskuuta 2014

Hay- henkarit

Hayn kuparihenkarit ovat kauniita ihan sellaisenaan mutta onhan näihin hyvä ripustaa esim. t-paidat ja topit. Sirot henkarit vievät huomattavasti vähemmän tilaa vaatekaapissa.

Tänään on aika napata paljettitoppi henkarista ja lähteä viettämään ihanaa lauantaita vanhalla lukioporukalla. Luvassa on varmuudella paljon naurua, kuplajuomaa, hyvää ruokaa ja vähän sivistystäkin. Ollaan heti alkuun menossa Andy Warholin taidenäyttelyyn Sara Hildénin taidemuseoon...

Aurinkoista viikonloppua!!!






18. maaliskuuta 2014

DIY- tauluja ja kehystettyjä haaveita



Olen etsiskellut sopivia kuvia työn alla olevaa taulukollaasia varten. Toiveena olisi löytää jotakin ajatonta kuten julisteita tai printtejä designklassikoista. Sopivia kuvia ei kuitenkaan ainakaan kotimaan tarjonnasta löytynyt. Alla olevat kuvat olivat jotakin sen suuntaista mitä lähdin tavoittelemaan.


kuvat: lauriz.com ja fab.com


Täytyi siis kehitellä ainakin väliaikasesti jotakin kun markkinoilta ei sopivia löytynyt. Olen heikkona mm. näihin Poulsenin valaisimiin, joista erityisesti minua miellyttävät koko Poul Henningsenin suunnittelema PH- sarjan tuotanto. Näihin pieniin tauluihin on tulostettu valaisimen "mittasuhteet" valokuvapaperille (normi paperi käy tietenkin myös). Tuloksena yksinkertaista DIY- taidetta. Samalla vois sitten säästää rahaa "niihin oikeisiin"...;) 













16. maaliskuuta 2014

Marokko inspiroi...




Etninen tyyli sisustuksessa on viehättänyt minua jo pitkään. Rakastan yli kaiken olohuoneemme vanhaa pakistanilaismattoa sekä yläaulan kelim-mattoa. Makuuhuoneestammekin löytyy itämaista tunnelmaa kelim- tyynyn ja Cole & Sonin Alpana- tapetin muodossa. On mukavaa yhdistää moderniin tyyliin jotain ristiriitaista. Sopivissa määrin eri tyylit tuovat sisustukseen kerroksellisuutta ja mielenkiintoa. 

Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota erityisesti marokkolaisiin vaikutteisiin sisustuksessa. Aidot matot, nahka, keramiikka sekä itämaiset kuvioinnit kieltämättä inspiroivat tällä hetkellä. Alla olevaan Beni Ourain- paimentolaismattoonkin olen vähitellen lämmennyt, vaikka alkuun se toi mieleen vanhan karvamaton 80- luvun olohuoneestamme. Ehkä muuten siitäkin pitäisin tällä hetkellä...:)  Aidot Beni Ourain- matot valmistuvat Marokon Atlas- vuoristossa berberi heimojen käsissä. Etenkin 1920-1950- luvulta peräisin olevat vintage- matot ovat erittäin suosittuja länsimaisten keräilijöiden piireissä. Mustat ja ruskeat kuviot vaalealla taustalla  miellyttävät yksinkertaisuudellaan modernia sisustajaa. Kyseisiä mattoja tuli vastaan myös Artekin myymälässä. 



kuvat: homenord.se ja zocohome.fi



Tässä Beni Ourain- matto on löytänyt tiensä Day Birger et Mikkelsenin perustajan Keld Mikkelsenin olohuoneeseen. 


kuva / elle interiör





Tällä hetkellä ihastuttaa  myös marokkolaistyyliin sopivat Marrakech- laatat. Pienissä määrin voisin kuvitella näkeväni niitä joskus omassa kodissanikin




kuvat / marrakechdesign.se





Ps. Neiti S, harmittaa etten ostanut sitä nahkarahia viime kesänä kirppikseltä...

11. maaliskuuta 2014

14 x säilytyskori


Rakastan näiden kollaasien tekemistä. Kevään tulo tarkoittaa  kevätsiivousta ja tavaroiden järjestelyä. Aloin pohdiskella siivoilun lomassa erilaisia säilytyskoreja. Korit ovat helppo tapa lajitella tavaroita, jos pysyvämpää säilytyskalustetta ei ole tarkoitus hankkia. Järjestystä meillä kaivataan tällä hetkellä etenkin eteisessä, joka on aina yhtä sekaisin. En tiedä johtuuko liiasta tavaramäärästä vai huonosta organisoinnista. Luultavasti molemmista.



1. Clas Ohlson 2. House Doctor 3. Nordal 4. Hay 5. Granit 6. Korbo (kuvat clasohlson.com, wanillarose.com, room21.fi, granit.se, fds.fi)



Metallikorit ovat olleet pinnalla jo tovin ja ainakin minun silmääni ne miellyttävät teollisella ja graaffisella ulkonäöllään. Metallikorit kestävät kovempaakin käyttöä mutta mitään kovin pientä niissä ei voi kuitenkaan säilyttää.  Läpinäkyvyyden vuoksi ei myöskään mitään sellaista, mikä olisi parempi säilöä piilossa. Metallikoriin voisin laittaa vaikka wc-paperirullat. Yksi iso metallikori meiltä löytyy ja se on jo mainitsemani Granitin iso kuparikori. Kori toimii tällä hetkellä päiväpeiton säilytyspaikkana. Clas Ohlsonin (1.) ja Korbon (6.) korit ovat lähes samannäköiset, hintaeroa niillä kuitenkin useampi kymppi. 




1. Hübsch 2. Ikea 3. Day Birger et Mikkelsen 4. House Doctor (kuvat wanillarose.com, ikea.fi, royaldesign.fi)


Punoskorit ovat ihanan ajattomia ja ne sopivatkin hyvin moneen erilaiseen sisustustyyliin. Punoskoreissa voi kyllä säilyttää lähes tulkoon mitä vain. Meillä niistä löytyy mm. lasten leluja sekä osa sisustuslehdistäni.


1. Muuto 2. Muuto 3. Ferm Living 4. Kokou (kuvat fds.fi, room21.fi, kokou.fi)




Kolmannesta kollaasista löytyy sekalaisia vaihtoehtoja.  Kokoun kumikorista löysin ehdokkaan eteiseen lasten kenkien säilytykseen. Meillä on eteisessä kengille melko pienet tilat ja kesäaikaan tuntuu, että kenkämäärä senkun lisääntyy ja pikkukenkiä ja niiden pareja on vaikea löytää kenkäviidakosta. Kumikoriin voisi surutta heittää pikkujalkineita sen materiaalin puolesta. Sandaalit ja kaikenmaailman pikkucrocsit olisi helppo löytää, etenkin jos jokaisella lapsella olisi oma kenkäkori.














9. maaliskuuta 2014

Sunnuntain suosikit









Mitä sitä ihminen muuta sunnuntain aamuhetkeen kaipaa kuin pannullisen kahvia ja hyvää luettavaa. Uusin Elle Decoration tipahti sopivasti postiluukusta loppuviikosta ja nyt pääsin sitä rauhassa selailemaan. Kahviostokset taas lähtivät tässä pari päivää sitten lapasesta kun suosikkikahvini oli hyvässä tarjouksessa. Vanhan mummun lailla hamstrasin ostoskoriini kuusi pakettia. Miksi vain kuusi? Tervetuloa siis meille kahville, ei lopu hetkeen...







Leppoistaa sunnuntaita! 










5. maaliskuuta 2014

Lisää valoa!

1. Flos/ 265 2.  Lampe Gras/ 214 3.  Joanna Laajisto/ Edit 4. Jielde/ Loft 5. Schottlander /Mantis 6. House Doctor /Factory swing (kuvat royaldesign.fi, wanillarose.com, fds.fi, voltexdesign.com, artilleriet.se, pinterest.com)


Myönnetään. Jos jotain olen, niin "valaisin ihmisiä". Tiedättekö kun sisustamisessa jollakin on intohimon kohteena sisustustyynyt, jollakin matot,  kun taas joku hamstraa erilaisia käsipyyhkeitä? Minulla intohimona ovat valaisimet (okei, ja noi kaikki edellä mainitut). Sillä hetkellä kun ajattelen, että "no valaisimia tänne on enää turha hankkia", olen niin väärässä. Jostakin ilmaantuu se hetki kun koen, että johonkin nurkkaan, pöydälle tai hyllylle on ehdottomasti saatava uusi valaisin. Valaisimia ei mielestäni voi olla liikaa. Pidän siitä, että huoneessa on erilaisia valonlähteitä. Kattovalaisimet meillä ovat harvemmin käytössä, mielummin pidän tunnelmallisemmasta valosta ja napsautan päälle pöytä- ja lattiavalaisimet. Tällä hetkellä haaveilen seinävalaisimista. Kas kummaa!:)

Yllä olevaan kollaasiin keräsin muutamia kiehtovia seinävalaisimia. Joukossa on kyllä enimmäkseen sellaisia, jotka eivät ulkonäkönsä tai hintansa puolesta meille sovi, mutta kuten sanottu, haaveilla voi aina. Näistä kenties oudoimman näköinen mutta viehättävä silti, on Schottlander Mantiksen (5.) valaisin. Siihen kiinnitin ensimmäisen kerran huomioni luettuani siitä ystäväni blogista


1. Artemide Tolomeo Faretto 2. Artemide Tolomeo Parete  (kuvat light11.eu)


Löytyypä täältä vielä kaksi Artemiden vaihtoehtoa. Nämä valaisimet ovat jo ehkä niin nähtyjä mutta silti ihania klassikkoja. Tolomeot ovat minulle varmoja valintoja senkin vuoksi, että kaksi tämän sarjan valaisinta meiltä jo löytyy. Ei kahta ilman kolmatta?

3. maaliskuuta 2014

Tiirinkosken tehtaalla

Viikonloppuna pakkasin lapset autoon ja otettiin nokka kohti Hämeenlinnaa. Päämääränä Tiirinkosken tehdas, lifestyle myymälä, johon on pitänyt jo monta kertaa mennä. Mukaan innostuivat lähtemään myös naapurin tädit lastensa kanssa. Tehtaan myymälä oli kyllä sellainen paikka, johon olisi ollut kiva mennä ihan vaan naisten kesken kaikessa rauhassa katselemaan ja hypistelemään, mutta kyllä se reissu meni kuuden (6) lapsenkin kanssa...Suurena apuna oli ystävällinen henkilökunta, joka suhtautui mahtavasti mukana pyöriviin lapsiin. Pihapiiristä löytyi lapsille ihmeteltävää. Kissojen lisäksi riemun huudahduksia aiheuttivat myös pässit ja kanat. Varmasti kesäaikaan tämä on vieläkin ihanampi kohde poiketa. 








Myymälästä löytyi niin paljon ihania juttuja, että kuvaaminen unohtui täysin...










Emmää oo myytävänä!




No ei liene ihme, että en lähtenyt tyhjin käsin. Olen jo useamman kerran himoinnut kelim- tyynyjä ja nähdessäni tämän tyynyn -50% alennuksella, en epäröinyt hetkeäkään;) TineK:n tuoksukynttilä huumasi minut myös. 





Kelim- tyyny on tanskalaisen Hübsch- merkin ja ihastuin täysin heidän valikoimaansa. Kurkatkaapa tästä. Ja jos Tiirinkosken tehdas on liian kaukana niin heiltä löytyy myös nettikauppa, klikkaa ostoksille:)