11. toukokuuta 2014

Ruosteiset timantitTäytyy myöntää, että jatkuva torin ja huutonetin sivuilla vierailu vaikuttaa sivusta seuraajalle (ja jopa itselleni) hullun hommalta. Tiettyjen hakusanojen käyttö tulee jo selkäytimestä.  Bertoia- hakua käytän löytääkseni sopivan istuinpehmusteen meiltä jo entuudestaan löytyvälle tuolille. Viime viikolla taas kirjoitin hakusanaksi Bertoia ja vastaan tuli sellainen löytö, että oli toimittava ja heti. 

Meiltä Tampereelta 30 kilometrin päässä Hämeenkyrössä oli myytävänä kaksi vanhaa Bertoia- tuolia, 50 euroa kappale!! Tartuin välittömästi luuriin ja nopea toiminta tuotti kaupat. Tarina kertoo, että tuolit ovat peräisin Helsingin ensimmäisen naishammaslääkärin vastaanottoaulasta. Tuolit ovat todennäköisesti 60- luvulta ja niistä löytyy Billnäsin leimat. Tuolloin 60-70- luvulla Fiskars Billnäsin tehtailla oli lisenssi valmistaa näitä Harry Bertoian suunnittelemia tuoleja Artekille. Nyt timantit odottavat pääsyä hiekkapuhallukseen ja maalaukseen. Pientä hitsaustyötäkin täytynee suorittaa. Hyvän ystävän kautta löytyi paikka, jossa nämä kaikki toimenpiteet saadaan kerralla tehtyä. Eivät nämä huonolta näyttäisi tällaisina ruosteisina, kirsikkapuun katveessa... :)

7 kommenttia:

 1. Hhhmmmm! :) Terveisin R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myhäileekö siellä toisen timantin omistaja...hehe:)

   Poista
 2. Oih, upeat tuolit ja tuo niiden tarina hammaslääkärin odotustuoleina on upea! Siinä on kuulkaa kädet hiessä odoteltu poraamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosiaan! ehkä ne tuolit on just hikikäsien takia niin ruosteessa:)

   Poista
 3. Ihan huippu löytö!!
  Viikonloppua :-)

  VastaaPoista