5. lokakuuta 2014

Vaihtelu virkistää - valaisimet kiertoon
Kun vuonna 2008 muutimme nykyiseen asuntoomme, saimme tupaantuliaislahjana Secto Designin Octo- valaisimen. Siitä lähtien se on luonut lämmintä ja kaunista valoaan ruokapöytämme yllä. Valasinhulluna olen haalinut meille vähitellen peräti kolme kappaletta Louis Poulsenin PH 4/3- valaisimia. Näistä kaksi on roikkunut yläaulan työtilassa ja yksi poikien huoneen katossa.

Minun on kuitenkin jo pidemmän aikaa tehnyt mieli nähdä miltä PH näyttäisi ruokapöydän yllä, vaikka kyseistä Octoa rakastankin. Sunnuntainen "puuhakkuus" sai minut testaamaan yhtä PH:ta Octon tilalle ruokailutilaan ja Octo taas matkasi makuuhuoneeseen.  Valaisimen vaihto toi huomattavan eron koko tilaan ja täytyy sanoa, että vaihtelu virkistää.

Octoon verrattuna PH on huomattavasti pienikokoisempi ja näin ollen niitä voisi olla kaksin kappalein pöydän yllä. Toisaalta tämä yksi valaisin tuo ihanaa kevyttä, ilmavaa ja minimalistista fiilistä. Valoa Octo ja PH tuovat oikeastaan samoissa määrin, eri tavalla vain. Kumpi sinua miellyttää?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti