27. lokakuuta 2014

Varsinainen viherpeukalo




Kesältä ylijääneet mullat ja koristekivet pääsivät hyötykäyttöön istutushommissa. Hyasintteja varten hankittu harmaa, pyöreä vati pääsikin jo ennen aikojaan käyttöön kun innostuin mehikasveista. Mittasuhteet tosin menivät pieleen ja vati oli liian pieni kolmelle kasville, mutta tulipahan puuhasteltua!















22. lokakuuta 2014

Sininen saapui



Meillä on naapurin muijien kanssa levinnyt tarve ostaa sinisiä sohvatyynyjä. Sinistä onkin nähty paljon syksyn sisustustarjonnassa ja olen siihen ihastunut. Sininen on yllättävän hyvä pari vaikkapa harmaalle, beigelle ja mustalle sekä trendikkäille kuparille ja messingille.  

Sinisen sävyissä on myös uusin Blossa- glögi. Makuna on tänä vuonna laventeli. Hmmm...ihana vessassa mutta entä suussa? Täytynee testata naapurin sisustusraadin kera;)









kuvioitu tyyny/ Missoni, samettityynyt/ H&M Home

15. lokakuuta 2014

Syysloman herkut







Meillä alkoi syysloma ja sen kunniaksi shoppailtiin tytön huoneeseen naulakko, jota hän on toivonut jo pitkään. Tytär toivoi paikkaa, johon ripustaa kaikki käsilaukut, joita on kuin äidillä konsanaan. Äiti sai kuitenkin vapaat kädet naulakon valintaan. Muuton Dots- ripustimet olivat juuri sopivia laukkujen säilyttämiseen. Laajasta värivalikoimasta päädyin klassiseen mustaan ja kauniin sävyiseen tammeen. 

No tokihan äidinkin piti jotain saada. Kuka on vienyt perheemme kaikki sakset? Tilalle löytyi messinkifanille sopivat Hay:n yleissakset. Shoppailukohteena oli luottopaikka Design Boulevard Tampereella.














Kivaa keskiviikkoa!

8. lokakuuta 2014

Octo roikkuu täällä







Octo muutti ruokailutilasta makuuhuoneeseen. Eihän se hullumpi siellä olekaan, vaikka ei ehkä ihan arvoisellaan paikalla ole. Innostuin nappaamaan kuvia makuuhuoneesta pitkästä aikaa. Jotain muutosta sielläkin on viime aikoina tapahtunut: valaisimen lisäksi myös peili on vaihtunut. Vanha kultareunainen peili vaihtui keveämpään pyöreään peiliin. Peili päätyi meille kun naapurini halusi siitä eroon;)































5. lokakuuta 2014

Vaihtelu virkistää - valaisimet kiertoon




Kun vuonna 2008 muutimme nykyiseen asuntoomme, saimme tupaantuliaislahjana Secto Designin Octo- valaisimen. Siitä lähtien se on luonut lämmintä ja kaunista valoaan ruokapöytämme yllä. Valasinhulluna olen haalinut meille vähitellen peräti kolme kappaletta Louis Poulsenin PH 4/3- valaisimia. Näistä kaksi on roikkunut yläaulan työtilassa ja yksi poikien huoneen katossa.

Minun on kuitenkin jo pidemmän aikaa tehnyt mieli nähdä miltä PH näyttäisi ruokapöydän yllä, vaikka kyseistä Octoa rakastankin. Sunnuntainen "puuhakkuus" sai minut testaamaan yhtä PH:ta Octon tilalle ruokailutilaan ja Octo taas matkasi makuuhuoneeseen.  Valaisimen vaihto toi huomattavan eron koko tilaan ja täytyy sanoa, että vaihtelu virkistää.













Octoon verrattuna PH on huomattavasti pienikokoisempi ja näin ollen niitä voisi olla kaksin kappalein pöydän yllä. Toisaalta tämä yksi valaisin tuo ihanaa kevyttä, ilmavaa ja minimalistista fiilistä. Valoa Octo ja PH tuovat oikeastaan samoissa määrin, eri tavalla vain. Kumpi sinua miellyttää?




4. lokakuuta 2014

Saamattomuutta





Keskimmäinen lapsistamme täyttää pian viisi vuotta. Tällä viikolla kävin noutamassa hänen 1- vuotiskuvansa valokuvaamosta, jossa vuonna 2010 vierailimme. Hävetti. Mielestäni tässä jos missä on kyseessä ilmiö nimeltään saamattomuus. 


Kyllä sitä kaiken maailman sisustusratkaisuja aikaansaadaan mutta ei sitten näin yksinkertaista asiaa. Huh huh, kyllä nyt helpottaa...








1. lokakuuta 2014

Lisää ikää ja Ultima Thulea!









Minä vanhenin tänään taas vuodella. Kun ikää tulee, sitä alkaa kummasti rakastua vanhoihin kunnon klassikoihin. Kuten tähän Tapio Wirkkalan 60- luvulla Iittalalle suunnittelemaan Ultima Thuleen. Muistan sarjan jo lapsuuden kodistani, jossa sitä vieläkin on mm. jälkiruokakulhojen muodossa. 

Tämän kokoisia laseja en ole uudistuotantona bongannut ja meidän viiden lasin kokoelmamme on ollut vajaa. Tänään asia korjaantui  kun vanhempani toivat mieluisan syntymäpäivälahjan;) Lasit olivat löytyneet vanhan tavaran myymälästä.





Kaunis lasin pinta tuo mieleen jään. Juoman sijaan voisin kuvitella tarjoavani näistä vaikka makeaa jälkkäriä!