12. tammikuuta 2015

Herkkusalaatti
Santsikupissa ei ole paljon ruoalla mässäilty mutta ruoan kuvaaminen tähän olikin hauskaa. Joulun ajalta ylijääneet granaattiomenat sekä homejuustot saivat uuden tarkoituksen elämälleen tässä herkkusalaatissa. Granaattiomena oli muuten täysin uusi tuttavuus. Tai syönyt olen useasti, mutta itse en ole  sitä mihinkään käyttänyt. En ainakaan osannut sitä käsitellä sillä punaista hedelmänestettä roiskui ympäri keittiön seiniä.


Yksinkertaisen herkullinen salaatti, jonka ainesosien mittasuhteet voi valita oman maun ja fiiliksen mukaan:

jääsalaattia tms.
1 kpl granaattiomena
2 kpl päärynää (kypsiä ja mehukkaita!)
aurajuustoa
Pähkinöitä
Balsamico- kastiketta


Ei ehkä mikään kevyin salaatti mutta pirun hyvää!;)


3 kommenttia:

 1. Moi! Miten käsittelit granaattiomenan salaattia varten? Sitten aiheesta kukkaruukkuun: Miten käsittelit Bertoiat ja kuinka hyvin sait ruosteen irtoamaan/maalin kiinnittymään? Minkä hintaiseksi /kuinka aikaa vievään koko urakka hitsauksineen ym. maksoi? Ja vielä..Missä kohtaa Billnäsin leimat ovat timanteissa?

  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiva kun vierailit täällä! Granaattiomenaa en sen kummemmin käsitellyt. Halkaisin ja kaivoin tuon siemenosion salaattiin. En tiedä olisiko olemassa joku oikeampi ja vähemmän sotkuinen tapa;) Ja mitä Bertoia- tuolehin tulee, en käsitellyt niitä itse vaan tuolit saivat uuden elämän paikassa, jossa mm. hiekkapuhalletaan ja maalataan vanhoja pattereita. Eli hiekkapuhalluksen ja hitsauksen jälkeen tuolit pulverimaalattiin. En osaa sanoa kuinka monta tuntia heillä vierähti, mutta hinta oli ystäväsuhteiden vuoksi todella huokea 60 euroa/tuoli. Leimat sijaitsivat tulin istuin osassa, takana, alhaalla menevässä pinnassa. Toivottavasti tästä vastauksesta oli iloa!;)

   Poista
 2. Moi! Iso kiitos vastauksesta! Upeat löydöt, pakko sanoa. Olen metsästänyt Bertoian Timantteja jonkin aikaa ja nyt löysin varteenotettavan vaihtoehdon. Koska kyseisellä Timantilla on jo jonkin verran kilometrejä alla, niin pohdin kunnostuksen viemää aikaa ja rahaa. Lisäksi Bertoian Diamondeista ei löydy niin paljoa tietoa, että uskaltaisin ihan sokkona vain ostaa ja luottaa myyjän rehellisyyteen. Siksi kysyin leima-asiastakin. Nykyisin Knollin leimakin sijaitsee tuolin takana, istuinosan alla kulkevassa poikkimetallissa/pinnassa. Jos keksit/mieleesi tulee lisävinkkejä tunnistukseen niin otan mielelläni neuvot vastaan.

  Granaattiomenasta:Mäki kaivoin aiemmin niitä siemeniä ja tuskastelin myös toimenpiteen hankaluutta. Ja sitten kerran kokeilin vinkkiä, missä halkileikkauksen jälkeen granaattiomenasta pidetään kiinni sivuilta ja hakataan veitsenlappeella/ruokalusikalla kuorta niin, että siemenet irtoavat kuin itsestään. Toimii :)

  Yst.terv.
  PM

  VastaaPoista