14. helmikuuta 2014

Ajattomia kelloja

1. Menu 2. Vitra 3. House Doctor 4. Rosendahl 5. Georg Jensen (kuvat FDS, Vitra, Purodeco, Seitashop)


Nykyään taitaa olla niin, että kännykät ovat korvanneet herätys- ja rannekellot (ainakin meillä). Meiltä löytyy yksi ainoa  kello ja se on portaikossa sijaitseva seinäkello. Viime vuosien aikana oma sisustusmakuni on mennyt modernimaan suuntaan, minkä vuoksi tämä kello ei ole täysin mieleinen ...Toivosinkin löytäväni meille uuden modernimman ajan näyttäjän. Kivoja kelloja löytyi vaikka millä mitalla ja näistä poimin kollaasiin  viisi suosikkia. Kauniit seinäkellot käyvät taulusta. Kellon voisikin sijoittaa vaikka taulu- tai valokuvakollaasin joukkoon.

Menun marmorinen vaihtoehto (1.) on ihanan yksinkertainen mutta miten kauan marmorihuumani kestää? Vitran Ball Clockissa (2.) yhdistyy kultainen ja musta, joita meidän kodista paljon löytyy. Georg Jensenin (5.) kuparista kelloa löytyy kolmessa eri koossa ja pienin (halkaisijaltaan 10 cm) on kyllä kelloksi syötävän suloinen! Arne Jacobsenin suunnittelema Rosendahlin seinäkello (4.) taas on hyvinkin pelkistetty. House Doctorin (3.)kultainen kello saa pisteet klassisuudestaan ja selkeästä numeroinnista. On myös hinnaltaan kaikkein edullisin. Ehkä kuitenkin jompi kumpi näistä...?


HK kello/Georg Jensen

Couture seinäkello/House Doctor

2 kommenttia:

  1. Täältä tulisi ääni Georg Jensenin kellolle :-) Kivaa viikonloppua! (yllättäen täällä puretaan muuttolaatikoita...blaah)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ääntä olisi kyllä syytä kuunnella:) huh, toivotaan että pääsette pian nauttimaan "normaali tilanteesta". Hauskaa viikonloppua myös teille!!

      Poista