Runebergin tortut on ollu aina mun lemppareita ja niitä on pakko ostaa heti kun ensimmäiset saapuvat kaupan hyllyille. Torttuja löytyy joka makuun ja niitähän sitten täytyy ostella ja vertailla. Itse tykkään,että tortut on kosteita ja karvasmanteli maistuu. Tässä teille kokeiltavaksi sellainen resepti;) Parit tortut oon jo tehnyt, mutta huomisen Runebergin päivän kunniaksi kerta kiellon päälle!
Runebergin tortut (n. 12 kpl)
200g
voita tai margariinia
2dl
sokeria tai fariinisokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
korppujauhoja
2 dl
mantelilastuja
2 tl
kardemummaa
½ tl
karvasmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
2 dl
ranskankermaa tai kermaa
1 tl
soodaa
täyte:
paistonkestävää
vadelmahilloa
Kostutus:
1 dl
vettä
1
rkl sokeria
Päälle:
Hilloa
ja sokerivesikuorrutetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat vatkaten yksitellen.
Murskaa mantelilastut pieniksi ja
sekoita ne muiden kuivien aineiden kanssa keskenään (ei sooda) ja lisää
taikinaan. Sekoita sooda ja kermavalmiste keskenään ja lisää nekin taikinaan
Jos sinulla ei ole Runebergin tortuille
tarkoitettuja vuokia, käy syvät muffinsivuoat tähän oikein hyvin (esim. Isot
amerikan muffinsivuoat). Jos käytät folio- tai metallivuokia niin muista
voidella ne!
Jaa taikina vuokiin ja paina joka tortun
keskelle kolo, johon lisäät vadelmahillon. Paista 200 asteessa, uunin
keskiosassa 15-20 minuuttia kunnes torttu saa väriä pintaan. Paistoaika
vaihtelee tortun koosta riippuen.
Kostuta kypsät tortut vesisokeriliemellä
ja koristele vielä nokareella hilloa ja pursota kuorrutteesta rengas hillon
ympärille. Itse käytin valmista pursotetta.
Keitä sumpit ja nauti mehevistä tortuista!!
t. Anna
Nää oli kyllä loistavia! Täytyy leipasta joku kerta iteki! -S
VastaaPoistaHyvä kun maistui! ;)
Poista