4. helmikuuta 2014

Kahvin kanssa tänään...



 

Runebergin tortut on ollu aina mun lemppareita ja niitä on pakko ostaa heti kun ensimmäiset saapuvat kaupan hyllyille. Torttuja löytyy joka makuun ja niitähän sitten täytyy ostella ja vertailla. Itse tykkään,että tortut on kosteita ja karvasmanteli maistuu. Tässä teille kokeiltavaksi sellainen resepti;) Parit tortut oon jo tehnyt, mutta huomisen Runebergin päivän kunniaksi kerta kiellon päälle!

Runebergin tortut  (n. 12 kpl)

200g voita tai margariinia
2dl sokeria tai fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl mantelilastuja
2 tl kardemummaa
½ tl karvasmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
2 dl ranskankermaa tai kermaa
1 tl soodaa

täyte:
paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutus:
1 dl vettä
1 rkl sokeria

Päälle:
Hilloa ja sokerivesikuorrutetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten yksitellen.
Murskaa mantelilastut pieniksi ja sekoita ne muiden kuivien aineiden kanssa keskenään (ei sooda) ja lisää taikinaan. Sekoita sooda ja kermavalmiste keskenään ja lisää nekin taikinaan
Jos sinulla ei ole Runebergin tortuille tarkoitettuja vuokia, käy syvät muffinsivuoat tähän oikein hyvin (esim. Isot amerikan muffinsivuoat). Jos käytät folio- tai metallivuokia niin muista voidella ne!
Jaa taikina vuokiin ja paina joka tortun keskelle kolo, johon lisäät vadelmahillon. Paista 200 asteessa, uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kunnes torttu saa väriä pintaan. Paistoaika vaihtelee tortun koosta riippuen.
Kostuta kypsät tortut vesisokeriliemellä ja koristele vielä nokareella hilloa ja pursota kuorrutteesta rengas hillon ympärille.  Itse käytin valmista pursotetta.
Keitä sumpit ja nauti mehevistä tortuista!!

t. Anna

2 kommenttia: