15. tammikuuta 2014

Marmorin ja kuparin fanittaja


Verkkokalvoilleni piirtyy muistikuva lapsuuden kotini wc:stä. Kellastuneet, parhaat päivänsä nähneet marmorilaatat. Muistikuva ei kuitenkaan ole estänyt minua hurahtamasta klassiseen ja ajattomaan marmoriin. 


Onneksi äidin marmorinen kynttilälyhty 80- luvulta oli vielä tallessa. Hän luopui siitä mielellään, tosin ihmetteli tyttärensä outoa halua saada kyseinen kiviköntti kotiinsa. Se ei suinkaan riittänyt ja kiikutin kirpputorilta (Tanskasta asti..!) marmoritarjottimen ja myöhemmin kierrätyskeskuksesta vielä toisen kynttilälyhdyn. Ihastukselle ei näy ainakaan vielä loppua. 


Kelpaisi kyllä tällainen keittiö, jossa marmoria ja ripaus kuparia...
kuvat joannalaajisto.com/ ravintola Bar & Co.


...mutta kun se ei ole mahdollista niin poimin tähän pienempiä juttuja marmorin ja kuparin nälkään.
valaisin/ Iittala, vaateripustin/ Hay, hylly/ String System, valaisinjohto/  Frama,  kynttelikkö/  By Lassen.mortteli ja survin/ Tomi Dixon, termoskannu/ Stelton, kynttilänjalka/ Menu, tarjotin/ Hay, kynttilälyhty sekä tuoksukynttilä/ Tom Dixon, valaisin/ One Nordic, kori/ Granit.Marmori ja kupari (myös messinki!) ovat mielestäni hyvä pari. Meiltä ei löydy kuparia sisustuksesta kuin tuon kuvasta löytyvän jättikorin muodossa. Sekin oli saatava kun halvalla lähti. Nyt sitä sitten ihmetellään mitä siihen voisi laittaa. Tom Dixonin mortteli on kyllä kaunis kapistus. Mausteiden ja yrttien käyttö ruoanlaitossa lähtisi ainakin hetkelliseen nousuun. Tosin siihen hintaan jauhettaisiin koko taloyhtiön pippurit...Marmorin ja kuparin fanit voivat tehdä hyviä löytöjä kirpputoreilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti