11. tammikuuta 2014

Nahkavetimet DIY

                 

Ikean Hemnes lipasto on monelle tuttu ja sellainen löytyy meillä makuuhuoneesta. Ensin haaveilin kokonaan uudesta lipastosta mutta onneksi löytyi keino uudistaa tämä tarpeellinen säilytyskaluste. En ole todellakaan mikään DIY- ihminen mutta tämä projekti osoittautui yllättävänkin helpoksi. Ikävä kyllä en tullut ottaneeksi lipastosta ennen- kuvaa (mutta kaikkihan me tiedämme miltä se olisi näyttänyt). Jälkeen- kuvan näette alla.                                      


Ikean Hemnes sai uudet nahkavetimet.


Innostus nahkavetimiin on lähtenyt sisustuslehtien sivuilta.  Alla ruotsalaisen Asplundin designia, jossa nahkaa on käytetty kauniilla tavalla. Kuva www.asplund.org.

Ikean kalusteiden tuunaamiseen erikoistunut Superfront toimi myös yhtenä inspiraation lähteenä. Alla luonnonnahkainen vedin Superfrontin tyyliin. Kuva superfront.com.


LOOPKynnys lähteä tilaamaan vetimiä oli kuitenkin sen verran suuri, että päätimme sisustamiseen vihkiytyeen naapurini kanssa pistää niin sanotusti "nahkaverstaan" pystyyn:)


Ei muuta kun lähipään K-rautaan ja ostamaan nahkareiíttäjä sekä silmäämme eniten mielyttävät pultit muttereineen. Vaihtoehtoja ei kyseiseen projektiin ollut tarjolla useita ja päädyimme messingin/kullan sävyisiin 50 mm pitkiin pultteihin (lyhyemmät olisivat olleet vielä paremmat). Käsityön erikoisliikkeissä olisi varmasti tarjolla enemmän vaihtoehtoja tähän tarkoitukseen mutta me malttamattomat otimme sitä mitä nopeasti sai;)


Luonnonvärinen parkkinahka ostettiin lähimmältä suutarilta ja siitä leikattiin saksilla noin 3cm x 17,5 kaistaleita. Vetimien koko on tietenkin makuasia.


Valmiit vetimet odottavat kiinnitystä.
Nahkareitin oli ehdoton.
Hemnesin yöpöytä sai myös uuden, mutta astetta siromman vetimen.
Luonnonvärinen nahka sopii hyvin valkoisen kanssa ja se tummuu kauniisti ajan myötä. Jos haluat nähdä miltä vetimet näyttävät mustassa Hemnesin lipastossa, vilkaise naapurin lipastoa tästä Äitiyshousut- blogista ;)1 kommentti: